Flash & Crash

Onvermoeibaar

Na een snuif cocaïne komt het effect geleidelijk binnen. Wakker, alert, opgewekt, onvermoeibaar, euforisch. Wat iemand precies voelt is afhankelijk van de gebruiker, de kwaliteit van het middel en de omgeving waarin gebruikt wordt. Het effect duurt ongeveer drie kwartier en zakt langzaam weg.

Bij basen is het effect intenser en komt het in een hogere versnelling. Na inhaleren bereiken de cokedampen via de longen meteen de hersenen om vuurwerk te ontsteken in het hoofd - flash. Maar dit effect duurt slechts enkele minuten. Wanneer het effect uitdooft, kan het gevoel omslaan in een naargeestige stemming - crash. Dan is de verleiding groot om er nog één te nemen, en nog één, en nog één... - craving. Maar na verloop van tijd kan het lekkere gevoel verdampen en plaatsmaken voor donkere lucht.

De combinatie van korte flashes, crashes en cravings maakt vooral basecoke een lastig te hanteren middel. Het risico om de controle te verliezen is groot en je kunt verslaafd raken. Bij problematisch cokegebruik is het weerstaan van de trek een grote uitdaging.

Gecontroleerd gebruik is mogelijk. Het hangt af van meerdere factoren, zoals huisvesting, de sociaal maatschappelijke situatie en de gezondheid van de gebruiker.

Mainline
Doe de Quiz!
Kaart vd dag