Trek

Onweerstaanbare behoefte

Trek in een sigaret, al jaren gestopt, ga ik voor de bijl?

Coca´ne veroorzaakt nog veel grotere trek, craving, de onweerstaanbare behoefte om coke te gebruiken, drijft gebruikers soms tot wanhoop. Ze hebben er alles voor over om wit te bemachtigen. Wetenschappers verklaren craving aan de hand van veranderingen in de hersenen door cokegebruik.

De trek maakt coke een geestelijk sterk verslavend middel. Lichamelijk kun je je na een periode van gebruik wel brak voelen, maar coca´ne kent geen lichamelijke ontwenningsverschijnselen zoals, bij de afkick van hero´ne.

Gebruikers zeggen dat de trek het heftigst is als je coke via een basepijp rookt. En dat de trek toeneemt als de kwaliteit van het middel slecht is. Base over de folie chinezen wekt minder trek op. Het schijnt dat je langer doet met dezelfde hoeveelheid.

Een ander aspect is het moment waarop wordt begonnen met coke. Gebruikers zeggen dat ze proberen om gebruik uit te stellen, want zodra ze beginnen verhevigd de trek en is er geen houden meer aan.

Het lijkt of er bij het gebruik van basecoke geen controle mogelijk is. Toch hebben veel gebruikers hun strategieŰn om het binnen de perken te houden. Niet elke dag gebruiken. Een tijdje uit de scene gaan. Eerst boodschappen doen, huur betalen en misschien twee balletjes halen van het geld dat overblijft.

Mainline
Doe de Quiz!
Kaart vd dag