Chinezen

Chinezen is een relatief veilige manier om basecoke te gebruiken. Het geeft minder schade aan de luchtwegen dan bij basen via een pijpje. Gebruikers zeggen ook dat ze meer controle hebben over hun gebruik als ze basecoke chinezen in plaats van basen.


Wat heb je nodig?

Folie: zo dik mogelijke folie, zodat de hitte van de vlam optimaal wordt verdeeld. Bij dunne folie is de kans groter dat de coke te heet wordt en verbrandt. Ook kunnen er gaten in de folie branden. Huishoud-aluminiumfolie is geschikt. Folie uit sigarettenpakjes is alleen voor noodgevallen. Het is eigenlijk te dun en het papier moet eerst worden afgebrand. 
af te branden verwijder je het olielaagje en andere verontreinigingen. En hoe gladder de folie, hoe gelijkmatiger de coke loopt.
Kokertje: rol aluminium om een pen en rol daar een vloeitje omheen voor de stevigheid. Een paar kleine knikjes in het kokertje zorgen ervoor dat er meer cokeresten (fiado) in achterblijven. Na het chinezen wordt de folie van het kokertje opengevouwen en ligt de neergeslagen fiado  klaar voor gebruik. In een papieren kokertje (zonder folie) blijft minder fiado achter. En het moet er voorzichtig worden afgeschraapt.

Vermijd roken via een plastic rietje. Het kan smelten door de hitte en dan adem je de giftige plasticdampen in.
Aansteker: meerdere aanstekers op zak is aan te bevelen. Door de wijze van gebruik wordt de aansteker gloeiend heet: gebruikers krijgen vaak last van een ontvelde en verbrande 'crack-duim'. Als je meerdere aanstekers bij je hebt, kun je de een laten afkoelen terwijl je met de ander verder gaat.

Hoe doe je het?


Risico's en Tips
Wat nog meer?
Je kunt drugs het beste laten testen
Rustige omgeving: zoek een plek waar je je op je gemak voelt en ongestoord je gang kan gaan. In stresssituaties kan het effect van coke omslaan in opgefoktheid en agressie.
Niet alleen zijn: als er iets misgaat, kun je elkaar helpen of hulp inroepen. Hierbij wel opletten dat je geen materialen deelt.

Mainline
Doe de Quiz!
Kaart vd dag