Snuiven

Door het snuiven van coke kun je een soort chronische verkoudheid oplopen. En in het ergste geval snuif je je hele neus kapot. Lees hier hoe je risico's kunt beperken.


Wat heb je nodig?

Scheermes of bankpas: om de coke fijn te hakken. Als je de coke niet goed fijn maakt, blijven er klontjes steken in de neus en die lossen niet goed op.
Kokertje: hiervoor wordt meestal een bankbiljet of een rietje gebruikt. Daarnaast zijn er 1001 snuifparafernalia op de markt van handige snuifbullets tot multi-lijn snuifbuisjes.

Hoe doe je het?

Gebruikers snuiven op verschillende manieren. Het meest gangbaar is: hak wat coke fijn op een spiegel, maak er een lijntje van en snuif het op via het kokertje. Met een gram kun je vijftien tot twintig lijntjes leggen. Verder kennen we Al Pacino, die in de film Scarface als Tony Montana met zijn hele gezicht in een berg coke duikt. Dat laatste is geen aanrader.


Risico's en Tips
Wat nog meer?

testen via de testservice. Zo beperk je gezondheidsrisico's zoals een overdosis. Scoren bij een voor jou bekende dealer beperkt misschien de kans op een miskoop, maar je weet het pas echt zeker na een test bij de testservice.
Rustige omgeving: bij voorkeur een plek waar je je op je gemak voelt en ongestoord je gang kan gaan. In stresssituaties kan het effect van coke omslaan in opgefoktheid en agressie.
Niet alleen zijn: als er iets mis gaat, kun je elkaar helpen of hulp inroepen. Hierbij wel opletten dat je geen materialen deelt.
Zelfcontrole: doorgaan op coke kan een uitputtingsslag worden. Dagen niet slapen en eten tot je nergens meer van geniet en omvalt. Ken je grenzen en neem je rustmomenten.

Mainline
Doe de Quiz!
Kaart vd dag