Spuiten


Wat heb je nodig?
Schone spuiten en naalden

Schone lepel

Alcoholdeppers, sterets

StuwbandFiltersWaterAanstekerAfdrukverbandje: watje of pleister. Na het shot de spuitplek verzorgen door druk uit te oefenen met een schoon verbandje of watje (niet met een steret). Dit bevordert genezing van de spuitplek. Bij de Stericup zit een afdrukverbandje in de verpakking.
FolieContainer: je kunt bij de omruil om een spuitcontainer vragen (er zijn ook zakmodellen). Gebruikers stoppen spuiten ook wel in een melkfles of plastic fles en gooien ze dan in de vuilnisbak. Zolang er maar geen onveilige situatie voor jezelf of andere mensen ontstaat. Het beste is om de vuile spuiten in te leveren bij de omruilpunten.


Hoe doe je het?
Stuwband losjes omleggenGeschikte ader vindenSpuitplek reinigenStuwenVoorzichtig de naald inbrengenRustig wat bloed optrekkenStuwband losmakenRustig afdrukkenRustig de naald terugtrekkenSpuitplek dichtdrukken met een schoon watje: druk uitoefenen op de spuitplek voorkomt blauwe plekken en bevordert het genezingsproces. Gebruik hiervoor geen WondverzorgingSpuit in de containerSpullen opruimen: de spuitmaterialen weer klaarmaken voor de volgende keer. Als je in een gebruiksruimte of thuis gebruikt, maak dan ook het werkoppervlak goed schoon, zodat er geen bloedresten achterblijven.


Risico's & tips
Als je spuitmaterialen deeltSchone handen en schone spullenLaat vuile spuiten en naalden niet rondslingeren, stop ze in een spuitcontainer, zodat anderen geen gevaar lopen en zich eraan te prikken.


Wat nog meer?Overdosis voorkomentestenRustige omgevingNiet alleen zijn: als er iets mis gaat kun je elkaar helpen of hulp inroepen. Hierbij wel opletten dat je geen materialen deelt. Het behouden van overzicht op je eigen spullen is heel belangrijk. Het is ook aan te raden om niet tegelijk te flashen. Dan kan er altijd iemand ingrijpen of hulp inroepen.

Mainline
Doe de Quiz!
Kaart vd dag