Loopvoeten

Slechte schoenen

Cokegebruikers van de straat leggen dagelijks soms hele marathons af. Op een gegeven moment krijg je zulke pijnlijke voeten dat je nauwelijks meer kunt lopen.

'Loopvoeten' is de medische term voor een ernstige aandoening aan de voeten. Met de term wordt meestal een combinatie van verschillende aandoeningen bedoeld: wonden, kloven en infecties aan de voeten kunnen erbij horen. Vervolgens kunnen er etterende of bloedende wonden ontstaan en als er niets aan gedaan wordt soms zeer pijnlijke, gezwollen benen.

Het is verstandig om tijdig naar de dokter te gaan, voordat de aandoening zo vergevorderd is dat je niet goed meer kunt lopen. Want dan wordt het moeilijk te behandelen.

Om loopvoeten te voorkomen is het belangrijk om goed passende schoenen te dragen die ademen. Draag geen plastic moonboots of andere kunststof schoenen. De sokken moeten van wol of katoen zijn en vooral: schoon.

Bij inloop en opvang zijn meestal schone sokken te krijgen. Veel rusten is ook belangrijk voor de voeten. Dan de hygiene: voeten wassen. Let er goed op dat ze na het wassen droog zijn, vooral tussen de tenen. Pas daarna kunnen de sokken en schoenen weer aan.

Mainline
Doe de Quiz!
Kaart vd dag